Onze diensten Bel ons
Waar we trots op zijn
Neem contact op
Waarom werken bij Trajectum

Installatie-ontwerp

Installatie-ontwerp

Een installatie-ontwerp is onmisbaar bij elk bouwproject en vormt de basis voor jou als installateur. Om tot goede ontwerpen te komen houden wij rekening met wensen en eisen. Met onze ontwerpen realiseren wij de basis voor een duurzame en prettige omgeving voor wonen, werken of recreatie.

De ontwerpen die wij maken kunnen wij ook uitwerken tot plattegronden, principeschema’s, detailtekeningen en/of 3D BIM-modellen.

Wij hebben ons gespecialiseerd op het gebied van sprinkler, sanitair (drinkwater, hemelwaterafvoer, vuilwaterafvoer), duurzame installaties ten behoeve van warmte en/of koeling en ventilatie.

Wij werken samen met een groot aantal leveranciers waardoor we benodigde informatie snel kunnen verkrijgen.

Voorkomen van faalkosten en vertraging

Door het gebruik van 3D-BIM worden bouw- en/of installatiefouten door middel van clashsessies al in een vroeg stadium geconstateerd: nog voor de eerste heipaal de grond in gaat, of de eerste sloophamer in een renovatieproject aan de gang gaat.

Zonder een goed ontwerp ontstaan er tijdens de uitvoering problemen, welke zorgen voor faalkosten én onnodige vertraging. Om deze faalkosten en vertraging zo veel mogelijk te reduceren, adviseren wij om het installatie-ontwerp bij ons onder te brengen. 

Vooral bij grootschalige projecten zoals woningbouw, zorg en utiliteit, loont het om een project uit te werken in een 3D-BIM model. Ook projecten welke door middel van een 'point cloud' worden opgenomen kunnen omgezet worden naar een 3D-BIM model.

Benieuwd naar het voordeel voor jouw project? Neem contact met ons op.

Contact

wij-willen-jou-2.jpg

Installatietechniek is heel simpel,
maar het moeilijkste wat er is,
is installatietechniek simpel te houden